Könyvtár

Községi és Iskolai Könyvtár

Nyitva tartás

Hétfő 08 – 18
Kedd 08 – 18
Szerda 08 – 18
Csütörtök 08 – 18
Péntek 08 – 16
Szombat Minden hónap első szombatján

Könyvtárunk községi és iskolai könyvtár, mely az iskola épületében található, szépen felújított helység, ami könnyen megközelíthető mozgássérültek számára is.

Image00001

A könyvtár állománya közel 11000 kötetből áll, mely tartalmazza a felnőtt-, és ifjúsági szépirodalmat és szakirodalmat. A kb. 500 kötetes kézikönyvtár a helybeni búvárkodást segíti. A kölcsönözhető könyvek választékát bővíti a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által szállított ún. lerakati könyvek csoportja, melyet a két könyvtár között fennálló Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) biztosít 2005 óta. Ez a szolgáltatás egy negyedévenként történő lerakati cserét biztosít, mely cserénként kb. 100, évente kb. 400 könyvet jelent, amik a legfrissebb szak- és szépirodalmi kiadványok köréből kerülnek ki. Ezek beszerzését, feldolgozását, nyilvántartását, s a cserék lebonyolítását a megyei könyvtár végzi. Ez, a szolgáltatás jelentős állománybővülést eredményez, hiszen a könyvtár saját költségvetésből évente kb. 150 db könyvet tud beszerezni.

Image00003A könyvtárban több közvetlen Internet hozzáférést biztosító számítógép nyert elhelyezést, melyet a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által kiírt pályázaton nyert az intézmény. Ha a keresett dokumentumot nem találja a használó a könyvtárban, könyvtárközi kölcsönzés során más könyvtárak állományából az megkérhető, ám ennek visszaküldési költsége az olvasót terheli.

Image00004
A könyvtár szolgáltatásai, a beiratkozás, a kölcsönzés, a számítógép- és Internet használat ingyenes! A számítógépeket azonban csak beiratkozott olvasó használhatja! A kölcsönzési határidő 3 hét, mely hosszabbítható. A CD-k, folyóiratok és a kézikönyvtár kötetei nem kölcsönözhetők!